Wandverwarming

Van comfortabele woonkamers tot warme wanden in de doucheruimte

Wandverwarming is een innovatief verwarmingssysteem dat warmte direct uit de muren verspreidt. Door de opkomst van de warmtepomp, zie je het steeds vaker in Nederlandse huizen verschijnen. Doordat wandverwarming de oppervlakte van de muur verwarmt, en niet de lucht, blijft warmte beter hangen en kou beter buiten de deur. Wandverwarming levert niet alleen een energiezuinigere en gelijkmatige warmte, maar biedt ook diverse voordelen voor jouw wooncomfort.

Voordelen van wandverwarming:

  • Wandverwarming zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling door de hele kamer;
  • Geen zichtbare radiatoren in je kamer;
  • Wandverwarming is energiezuinig en kan tot wel 20% efficiënter zijn dan radiatoren;
  • We bevestigen de verwarming met platen aan je muur; de stukadoor kan deze eenvoudig dichtsmeren;
  • Verbeterde luchtkwaliteit, doordat er geen luchtcirculatie is. Stof en allergenen worden verminderd.

Wanneer kies je voor wandverwarming?

  • Wandverwarming kan een aanvulling zijn op comfort in huizen met een warmtepomp;
  • Ideaal als vloerverwarming niet mogelijk is;
  • Ook te combineren met vloerverwarming, voor een extra goede verdeling van de warmte;
  • Geschikt voor specifieke toepassingen, zoals in de badkamer (een ‘knuffelmuur’ onder de douche).

Hoe installeren we jouw wandverwarming?

Wandverwarming werkt hetzelfde als vloerverwarming. Warm water wordt via buizen verspreidt over een oppervlakte. Jouw wandverwarming is op platen bevestigd waarin de verwarmingsbuizen zijn geïnstalleerd. Deze platen bevestigen we aan jouw kale wand. Je kunt de platen gemakkelijk laten afwerken met stucwerk. Maar voordat we bij je beginnen, komen we eerst bij je langs om jouw woonsituatie te bekijken. Je krijgt dan een eerlijk en passend advies. Zo weet je waar je aan toe bent.

Veelgestelde vragen over wandverwarming

In wezen verschillen vloerverwarming en wandverwarming nauwelijks van elkaar, behalve de plek waar we het installeren. In dit geval op de wand uiteraard. Wandverwarming heeft dan ook dezelfde voordelen als vloerverwarming. Je kunt het uitstekend combineren met vloerverwarming, om te zorgen dat er een gelijkmatige warmte is in elk hoekje van de kamer.

We installeren wandverwarming tegen de je kale binnenmuren. Heb je een nieuwbouwwoning dan hoef je vooraf niets met je muren te doen. Bij renovatie- en verbouwingsprojecten vragen we je de muur vlak en schoon op te leveren, voordat we aan de slag kunnen.

Een knuffelmuur is een term die verwijst naar wandverwarming in hoofdzakelijk badkamers. Veel mensen passen het in de douche toe, zodat ze nog comfortabeler kunnen douchen.

Wandverwarming kan je het beste tegen de binnenkant van de buitengevel laten plaatsen. Door de kou van buiten, straalt de muur vaak kou uit naar binnen. Door de verwarming heb je hier geen last van.

De kosten variëren en zijn afhankelijk van het oppervlakte dat je wilt verwarmen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een nauwkeurige prijsopgave.

Dat is niet per se nodig. Als je er tijdens de installatie van je wandverwarming graag bij wilt zijn, zul je weinig overlast van ons ervaren. We veroorzaken namelijk maar weinig geluid. Het enige wat we vragen is een verse kop koffie.

Ontdek de voordelen van wandverwarming voor jouw huis. Neem contact op met Timberheat voor een warme en comfortabele woning.

Ontwerp en realisatie: Muzo Media