Vloerkoeling en wandkoeling

Geen airco en evengoed een koele woning

Wat is vloerkoeling en wandkoeling?

We krijgen steeds warmere zomers in Nederland. Vloerkoeling en wandkoeling zorgen ervoor dat je huis verfrissend koel blijft, als buiten de temperaturen oplopen. In plaats van warm water, pompen we koud water door de buizen van je verwarmingssysteem. Zo heb jij ook in de zomer een comfortabel huis.

Voordelen van wand- en vloerkoeling:Voordelen van wandverwarming:

  • Een constante koeling die elke hoek van de kamer bereikt;
  • Geen storende airconditioners aan de muur;
  • Het systeem gebruikt een lage watertemperatuur en is daardoor energie-efficiënter dan een airco;
  • Een natuurlijk koel gevoel vanaf een koude vloer (geen koude wind);
  • Tot 5 graden koeler dan de buitentemperatuur;
  • Zeg maar vaarwel tegen plakkerige zomerdagen.

Wanneer kies je voor wand- of vloerkoeling?

  • Wand- en vloerkoeling is mogelijk als je een warmtepomp hebt die ook kan koelen;
  • Bij nieuwbouw-, verbouw- of renovatieprojecten;
  • Als je een airco geen fraai gezicht vindt, maar wel van een koel huis wil genieten in de zomer.

Hoe installeren we jouw wand- en vloerkoeling

Voordat we aan de slag gaan, komen we bij je langs om je woonsituatie te bekijken. Elke vloer en elke muur is anders. We kijken goed wat jij nodig hebt. Van ons krijg je altijd een eerlijk en passend advies, zonder commercieel praatje. We werken voor de koeling met het merk WARP Systems. Dit sluiten we aan op je warmtepomp.

Veelgestelde vragen over vloerkoeling en wandkoeling

In wezen verschillen vloerverwarming en wandverwarming nauwelijks van elkaar, behalve de plek waar we het installeren. In dit geval op de wand uiteraard. Wandverwarming heeft dan ook dezelfde voordelen als vloerverwarming. Je kunt het uitstekend combineren met vloerverwarming, om te zorgen dat er een gelijkmatige warmte is in elk hoekje van de kamer.

We installeren wandverwarming tegen de je kale binnenmuren. Heb je een nieuwbouwwoning dan hoef je vooraf niets met je muren te doen. Bij renovatie- en verbouwingsprojecten vragen we je de muur vlak en schoon op te leveren, voordat we aan de slag kunnen.

Wordt het warm in huis, dan zorgt het systeem dat er koud water door de buizen van je verwarmingssysteem spoelt. Dit koude water onttrekt warmte aan de omgevingslucht en voert deze af. Hierdoor kan de temperatuur in huis moeiteloos met wel 3 tot 5 graden dalen. Het geeft niet hetzelfde gevoel als een airco, maar geeft een aangename verkoeling én is milieuvriendelijker dan een traditionele airco.

De kosten voor vloerkoeling en wandkoeling kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van het te koelen oppervlak. Voor een gedetailleerde prijsopgave kun je contact met ons opnemen. Wij voorzien je graag van een vrijblijvende offerte, zonder dat je direct ergens aan vast zit. Klik hier om contact op te nemen.

Dat is niet per se vereist. Als je er tijdens de installatie van je vloerverwarming graag bij wilt zijn, zal je weinig hinder van ons ondervinden. We veroorzaken namelijk weinig herrie.

Bij het infrezen van je koelsysteem volgt een van onze partners ons direct op om de sleuven te dichten. Na slechts 3 uur kun je weer veilig over de vloer lopen. Dus je kunt heerlijk in je eigen bed slapen. Ook als we matten of een noppenplaatsysteem installeren, kun je na de installatie zonder problemen over de vloer lopen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van vloerkoeling en wandkoeling in jouw huis? Neem contact op. Theo vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Ontwerp en realisatie: Muzo Media